کراسفیت ورزشی است که اخیرا مورد توجه بسیاری از افراد در جامعه ایران قرار گرفته است. این ورزش توسط گرگ گلسمن در کشور امریکا بنیانگذاری و به ثبت جهانی رسیده و در حال حاضر در جامعه ایران نیز در حال توسعه است. بسیاری از افراد به فکر راه اندازی باشگاه کراسفیت هستند. بر خلاف راه اندازی باشگاه بدنسازی در رشته کراس فیت هزینههای کمتری نسبت راه اندازی باشگاه خواهید داشت. ما در این مطلب قصد داریم یک راهنمای جامعی ایجاد کنیم برای علاقه مندانی که به دنبال تأسیس باکس کراسفیت در منطقه خود هستند.
تفاوت کراسفیت با بدنسازی
کراسفیت و بدنسازی از نظر نوع تمرینات و تجهیزاتی که در آنها مورد استفاده قرار میگیرد تفاوتهایی با همدیگر دارند. بدنسازی بر روی عضلات خاص به صورت تمرکزی و رشد آنها تمرکز دارد اما در ورزش کراسفیت تمرینات فشردهتر و انجام حرکات به صورت متوالی است که به آن WOD میگویند.
از نظر وسایلی که در این دو ورزش استفاده میشود نیز تجهیزات کراسفیت با دستگاههایی که در باشگاههای بدنسازی استفاده میشود تفاوتهایی وجود دارد. قصد ما از بیان کردن این نکته، این است که بگوییم هزینه راه اندازی باشگاه کراسفیت به نسبت باشگاه بدنسازی کمتر است چون فضایی که باشگاه کراسفیت برای انجام تمرینات نیاز دارد باید طوری باشد که ورزشکاران بتوانند WODها را راحت انجام دهند. به همین خاطر اکثر تجهیزات مانند سازه کراسفیت اطراف باشگاه چیدمان و نصب میشوند.
مراحل راه اندازی باشگاه کراس فیت
اولین کاری که باید برای راه اندازی باشگاه کراس فیت انجام دهید کسب مجوزهای لازم از کمیته کراس فیت در شهر خودتان است. در حال حاضر در ایران کراسفیت زیر مجموعه فدراسیون وزنه برداری ایران است. از نظر اخذ مجوز کار سختی در پیش ندارید.
همزمان با اخذ مجوز شما باید سراغ یک مکان خوب با فضای مناسب باشید. داشتن فضای آزاد حرف اول را در باشگاه کراسفیت میزند. هر چقدر فضا بزرگتر باشد تجهیزات بیشتر و مشتریان بیشتری خواهید داشت. راه اندازی یک باشگاه کراسفیت بسیار سودآور است. پس مسیر راحتی در پیش دارید و رشته ورزشی را برای راه اندازی باشگاه انتخاب کردهاید که در آینده بیشتر نیز توسعه پیدا میکند و متقاضیان آن بیشتر خواهد شد.
برای راه اندازی باشگاه کراسفیت به چه تجهیزاتی نیاز داریم؟
همانطور که قبلتر اشاره کردیم شما برای راه اندازی باشگاه کراسفیت کار دشواری پیش رو ندارید. تنها کافی است که مجوز لازم را از کمیته کراسفیت شهر خودتان اخذ کرده و سپس با پیدا کردن یک مکان با فضای مناسب برای تأسیس باشگاه شروع به کار کنید. شما با راه اندازی یک باکس کراسفیت به جامعه خود کمک کرده و مخاطبان را با این رشته ورزشی آشنا میکنید. علاوه بر این شما به عنوان یک باشگاه دار کراسفیت به افزایش سطح سلامتی در جامعه خدمت میکنید. حالا سراغ تجهیزاتی که در باشگاه کراسفیت مورد استفاده قرار میگیرد میرویم.
سازه کراسفیت: مهمترین دستگاه در این ورزش سازه کراسفیت است که طیف وسیعی از تمرینات را پوشش میدهند. با توجه به فضای باشگاه خود انواع سازههای تک دهنه، دو دهنه و سه دهنه با توجه به ابعاد و فضای باشگاه طراحی و ساخته میشوند.
دستگاه GHD: یکی از تجهیزات محبوب در رشته کراسفیت دستگاه GHD است که به آن میز فیله کمر نیز میگویند فقط تفاوت آن با میز فیله بدنسازی این است که با قدرت بیشتری روی عضلات پشتی کار میکند.
روئینگ: دستگاه روئینگ یکی از تجهیزات اصلی در باشگاههای کراسفیت است که با شبیهسازی حرکت پارو زدن، به تقویت عضلات بالا و پایین تنه کمک میکند. این دستگاه باعث بهبود استقامت قلبی و عروقی و افزایش قدرت کلی بدن میشود و به همین دلیل، در تمرینات کراسفیت بسیار محبوب است.
جامپ باکس: جامپ باکس یکی از ابزارهای کاربردی در باشگاههای کراسفیت است که برای تمرینات پرش و افزایش قدرت انفجاری عضلات پا استفاده میشود. این وسیله با ارتفاعهای متفاوت، امکان انجام تمریناتی مانند Box Jump و Step Up را فراهم میکند و به بهبود تعادل، هماهنگی و سرعت واکنش بدن کمک میکند.
کتل بل: کتل بل یکی از ابزارهای محبوب در کراسفیت است که به شکل یک توپ فلزی دستهدار طراحی شده و برای تمرینات قدرتی و استقامتی استفاده میشود.
طناب صعود: در تمرینات کراسفیت طناب صعود قابلیت اتصال به سقف و سازههای کراس فیت را دارند و از یکی دیگر وسایلی است که در باشگاههای کراسفیت دیده میشود.
وال بال: توپ وال بال یک توپ سنگین و نرم است که در کراسفیت برای تمرینات قدرتی و هوازی به کار میرود. این توپ در وزنهای مختلف موجود است و به بهبود استقامت، تعادل و دقت در تمرین کمک میکند.
مدیسن بال: مدیسن بال نیز یک توپ سنگینتر و سختتر است که برای تمرینات قدرتی و حرکات انفجاری مانند Slam و Twist در کراسفیت استفاده میشود. این توپ به بهبود قدرت عضلانی، هماهنگی و استقامت بدن کمک میکند و به دلیل اندازه و ساختار خاصش، قابلیت استفاده در تمرینات متنوع و تقویت عضلات مرکزی بدن را دارد.
دار حلقه: یکی از لوازم محبوب در کراسفیت است که شامل دو حلقه معلق میباشد و برای تمرینات مبتنی بر وزن بدن به کار میرود.
سورتمه کراسفیت: سورتمه کراسفیت یک ابزار قدرتی است که برای تمرینات هل دادنی و کشیدنی استفاده میشود. تمرین با سورتمه علاوه بر افزایش قدرت و استقامت، به بهبود سرعت، چابکی و توان انفجاری بدن کمک میکند و یکی از تمرینات مؤثر در کراسفیت به حساب میآید.
صفحه و میله کراسفیت: مانند باشگاه بدنسازی در ورزش کراسفیت نیز صفحه و میلههای مخصوص کراسفیت باید در باشگاه گنجانده شوند.
رکهای ورزشی: در هر باشگاهی نظم دهندههایی باید وجود داشته باشند که بتوان وزنهها را برای مرتب سازی و نظم دهی باشگاه کراسفیت در آن قرار داد. رک دمبل، رک هالتر و رک اکسسوریها از جمله نظم دهندههایی هستند که مورد نیاز برای راه اندازی باشگاه بدنسازی هستند.
به عنوان جمع بندی راه اندازی باشگاه کراسفیت به این نتیجه گیری میرسیم که شما با تأسیس باشگاه در این رشته ورزشی محبوب و در حال توسعه به جامعه ورزش خود خدمت میکنید و از طرفی دیگر خودتان نیز به عنوان یک باشگاه دار به سودآوری میرسید. چون در حال توسعه یک ورزش مفید در جامعه ایران هستید و به سلامت عموم مردم کمک میکنید.