ورزش کراس فیت چیست؟ این سوالی است از سوی افرادی که به دنبال تنوع در تمرینات ورزشی خود هستند، مطرح میشود. ورزش کراسفیت یک برنامه تناسب اندام که با تمرینات متنوع و شدت بالا به همراه تعذیه مناسب خود باعث ایجاد یک سبک زندگی میشود. یکی از مزیتهای ورزش کراسفیت گروهی بودن آن و ایجاد محیطی پویا است.
ورزش کراس فیت (Crossfit) چیست؟
ورزش کراس فیت ترکیبی از تمرین های مقاومتی، آمادگی جسمانی، قدرتی، انفجاری و استقامتی میباشد . که هر روزه بر تعداد طرفداران آن اضافه میشود. کراس فیت برای ارتقاء استقامت قلبی، عروقی و تنفسی، استقامت بدنی، قدرت، انعطاف پذیری، توان تعادل، سرعت، تناسب اندام، چابکی، دقت و تمرکز انجام میشود.
در یک ست پرهیجان تمام بدن درگیر شده و باعث میشود سوخت و ساز بدن افزایش پیدا کند که باعث چربی سوزی بالا میشود. تمرینات کراس فیت هر روزه در حال ارتقاء میباشد و همین امر باعث میشود که ورزشکاران به یک نوع سیستم تمرینی عادت نکنند.
به علت تنوعی که تمرینات ورزش کراسفیت دارد ورزشکاران هر روز با برنامه ی جدیدی روبرو میشوند و همین امر باعث میشود که برنامهها برای آنها جذاب باشد.
تاریخچه ورزش کراس فیت
بنیانگذار ورزش کراسفیت گرگ گلسمن است. وی در سال 2000 این ورزش را ثبت تجاری کرد، گلسمن از سالهای قبل به فکر تاسیس این ورزش بود، زمانی که گلاسمن نوجوان بود و در رشته ژیمناستیک فعالیت میکرد جرقههای کراس فیت در او زده شد، او همیشه میخواست که از سایر ورزشکاران قویتر باشد به همین دلیل او به این نتیجه رسید که کار کردن با دمبل و وزنه باعث قدرت بیشتر او میشود، او علاوه بر ژیمناستیک، دوچرخه سواری هم میکرد و دوستان او در ژیمناستیک و وزنه برداری نمیتوانستند با او رقابت کنند همچنین دوستان او در دوچرخه سواری نمیتوانستند حرکات او در ژیمناستیک را انجام دهند.
گلسمن در سال 1995 باشگاهی در کالیفرنیا تأسیس کرد و همچنین در همان سال به شهر سانتاکروز دعوت شد تا نیروهای اداره پلیس آن شهر را تمرین دهد، به همین ترتیب به شمار افرادی که برای آموزش نزد او میآمدند افزوده شد به این صورت بود که جامعه کراس فیت تشکیل شد.
اولین شعبه را در سیاتل به نام کراس فیت تاسیس کرد. تا سال 2005 13 شعبه تأسیس کرد و در سال 2012 بعد از ده سال 3400 شعبه در سر تا سر جهان مشغول به کار شدند.
تجهیزات باشگاه کراس فیت
در این نوع ورزش لوازم کراس فیت شامل توپهای طبی، سافت باکس، دمبل، کتل بل، وزنه، میلههای بارفیکس، رکهای کراسفیت، طنابهای صعود و حلقههای ژیمناستیک (دارحلقه) که از سقف آویزان شده را میتوانید مشاهده کنید. در واقع باشگاه کراسفیت مثل یک انبار تجهیزات ورزشی میباشد.
همه افراد با هر توان بدنی میتوانند به وسیله این ورزش آمادگی جسمانی خود را بالا ببرند. ورزش کراس فیت ارائه نوینی از آمادگی جسمانی است که نوعی ورزش سریع و چالشی میباشد. با توجه به تمرینات هدفدار ورزش کراسفیت به نظر میرسد سالها در اوج ورزشهای آمادگی جسمانی باقی بماند. گروه مهندسی ورزشی نامی تولیدکننده انواع سازه کراس فیت و نیمکت بدنسازی با ارزانترین قیمت میباشد.
تغذیه در کراس فیت
کراس فیت برنامه غذایی روزانهای را توصیه میکند که شامل مصرف گوشت و سبزیجات (پروتئین 30 درصد) آجیل و دانهها
(چربی 30 درصد) میوه، کمی نشاسته و شکر (کربوهیدرات 40 درصد) میباشد.
فواید ورزش کراسفیت (ورزش روزانه)
انجام ورزش کراس فیت 3 تا 5 روز در هفته باید انجام شود که مدت زمان تمرین آن 5 تا 15 دقیقه می باشد.همین امر که مدت زمان ورزش کوتاه است و دارای چالش های روزانه است باعث هیجان انگیزتر شدن ورزش های کراس فیت میشود و احتمال این که ورزشکار کسل شود کم میباشد. ورزش کراس فیت میتواند تمرین خوبی برای استقامت ورزشکاران باشد. کراس فیت ورزشی، قدرتی می باشد که باعث افزایش آمادگی جسمانی می شود.
معایب ورزش کراس فیت
به علت تمرینات سنگین و فشرده ورزش کراس فیت امکان آسیب دیدن فرد وجود دارد. ورزش کراس فیت برای افرادی که بیمار هستند یا آسیبهای خاصی دیدهاند مناسب نیست این ورزش عموما مناسب افراد سالم میباشد. ما در مقاله ورزش کراس فیت برای چه کسانی مناسب است به صورت کامل به این موضوع پرداختهایم.
تجهیزات مورد نیاز در کراس فیت
تجهیزات مورد نیاز شامل دمبل، کتل بل، میله هالتر، مدیسن بال، کش های مقاومتی مختلف (پاورباند، سی ایکس، مینی لوپ) طناب سرعتی کراس فیت، دار حلقه ، دیپ بار، دستگاههای پارویی، سند بگ، کیسه بلغاری، سورتمه قدرتی، دیپ بار، سافت باکس، جلیقه وزنه، نیمکت مدرج بدنسازی و دستگاه هوازی شامل دوچرخه، دستگاه فیله کمر GHD، رویینگ، اسکی میباشد. بهتر است که تجهیزات کراسفیت را مستقیم از تولید کننده تهیه کنیم که هم مقرون به صرفه باشد هم با کیفیت.
حرکات تمرین کراس فیت
- اسکات بدون وزنه
- اسکات با وزنه
- اسکات هالتر جلو
- اسکات هالتر بالای سر
- پرس سر شانه
- پوش جرک
- ددلیفت
- بالا کشیدن وزنه در حالت سومو (پای باز)
بسیار عالی ممنون بابت اطلاعاتی که در اختیار ما می گذارید.